Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obraćanje naciji

VIDEO: Obama optužio jemensku Al-Kaidu za pokušaj napada na avion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama optužio je u subotu jemenski ogranak Al-Kaide da je naoružao i pripremao mladog Nigerijca koji je pokušao dići u zrak američki zrakoplov na Božić.

Obama je u svojem tjednom radiotelevizijskom obraćanju naciji kazao kako Al-Kaidu smatra odgovornom za taj pokušaj napada na letu od Amsterdama do Detroita, izjavivši da su Sjedinjene Države u ratu s ‘mrežom velike mržnje i nasilja’.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna WikiLeaks objavljuje dokumente iz Guantanama 'Ako uhvatite Bin Ladena, aktivirat ćemo nuklearnu bombu u Europi' Slika nije dostupna Zabrinuti američki dužnosnici Među libijskim pobunjenicima ima članova al Kaide

Govoreći o uhićenom nigerijskom osumnjičeniku Umaru Faruku Abdulmutalabu, Obama je dodao: ‘Znamo da dolazi iz Jemena, zemlje zahvaćene velikim siromaštvom i krvavim pobunama. Čini se da se ondje pridružio ogranku Al-Kaide te da ga je ta skupina pripremala, opskrbila eksplozivom i vodila u napadu na taj zrakoplov na putu prema Americi’.

>> U Detroitu uporabljen snažan vojni eksploziv PETN

Dosad američke vlasti nisu javno optužile Al-Kaidu da je odgovorna za pokušaj napada na zrakoplov kompanije Northwest. Obama, koji završava s odmorom na Havajima, proveo je dva dana u proučavanju rezultata preliminarne istrage o tom pokušaju atentata. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene