Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1.4 milijuna dolara

Obama novac od Nobelove nagrade dao u dobrotvorne svrhe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri mjeseca nakon što je primio Nobelovu nagradu za mir, američki predsjednik Barack Obama je objavio imena dobrotvornih udruga koje će podijeliti 1,4 milijuna dolara novčanog dijela nagrade.

'Te organizacije izvanredno rade u Sjedinjenim Državama i inozemstvu, pomažući studentima, braniteljima i nebrojenim drugima u potrebi. Ponosan sam što mogu dati potporu njihovu radu', istaknuo je Obama u priopćenju koje je objavila Bijela kuća. Najveći iznos - 250.000 dolara, primila je udruga Fisher House, koja osigurava smještaj obiteljima najtežih ranjenika iz Iraka i Afganistana, većinom 100-postotnim invalidima, tijekom njihove dugotrajne rehabilitacije u glavnim vojnim i veteranskim medicinskim centrima.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović nagrada Zlatni Studio Ivana Petrović najbolja je televizijska novinarka: "Sinonim za znanje, profesionalnost, iskustvo" Slika nije dostupna Svečana dodjela Uručena Nobelova nagrada za mir: Pozivamo zemlje da odustanu od kemijskog naoružanja

Zaklada Clinton-Bush za pomoć potresom devastiranom Haitiju dobila je 200.000 dolara. Po 125.000 dolara dobilo je pet udruga za pomoć u visokoškolskom obrazovanju pripadnika manjinskih i zajednica - College Summit, Posse Foundation, United Negro College Fund, Hispanic Scholarship Fund i American Indian College Fund. Isti iznos primila je i zaklada za poticanje studiranja u pasivnoj regiji Apalačkog gorja, koja se proteže kroz 11 saveznih država na istoku SAD-a, 'Appalachian Leadership and Education Foundation Alef'.

>> Obama doputovao po nagradu

Po 100.000 dolara dobili su udruga za pomoć sub-saharskoj Africi - AfriCare, te Institut za srednju Aziju, koji promiče obrazovanje i opismenjavanje, osobito za djevojčice, u udaljenim regijama Pakistana i Afganistana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene