Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri mjeseca nakon što je primio Nobelovu nagradu za mir, američki predsjednik Barack Obama je objavio imena dobrotvornih udruga koje će podijeliti 1,4 milijuna dolara novčanog dijela nagrade.


'Te organizacije izvanredno rade u Sjedinjenim Državama i inozemstvu, pomažući studentima, braniteljima i nebrojenim drugima u potrebi. Ponosan sam što mogu dati potporu njihovu radu', istaknuo je Obama u priopćenju koje je objavila Bijela kuća. Najveći iznos - 250.000 dolara, primila je udruga Fisher House, koja osigurava smještaj obiteljima najtežih ranjenika iz Iraka i Afganistana, većinom 100-postotnim invalidima, tijekom njihove dugotrajne rehabilitacije u glavnim vojnim i veteranskim medicinskim centrima.

Vezani članci PR Otvorene prijave za najveći regionalni employer branding projekt "Best Employer Brand Awards Adria 2021" Red za cijepljenje u Srbiji Srbija nagrađuje građane koji se cijepe: Na punktu u trgovačkom centru nastao kaos

Zaklada Clinton-Bush za pomoć potresom devastiranom Haitiju dobila je 200.000 dolara. Po 125.000 dolara dobilo je pet udruga za pomoć u visokoškolskom obrazovanju pripadnika manjinskih i zajednica - College Summit, Posse Foundation, United Negro College Fund, Hispanic Scholarship Fund i American Indian College Fund. Isti iznos primila je i zaklada za poticanje studiranja u pasivnoj regiji Apalačkog gorja, koja se proteže kroz 11 saveznih država na istoku SAD-a, 'Appalachian Leadership and Education Foundation Alef'.

>> Obama doputovao po nagradu

Po 100.000 dolara dobili su udruga za pomoć sub-saharskoj Africi - AfriCare, te Institut za srednju Aziju, koji promiče obrazovanje i opismenjavanje, osobito za djevojčice, u udaljenim regijama Pakistana i Afganistana. (Hina)