Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjedinjene američke države mogle bi do kraja dana objaviti fotografije pogreba Osame bin Ladena na moru, no čeka se konačna odluka po tom pitanju, koja još uvijek nije donesena, prenosi agencija Reuters.


Agencija se poziva na izjavu neimenovanog dužnosnika američke vlade, koji kaže kako Obamina administracija raspravlja o tome treba li pustiti snimke pogreba na moru u javnost ili ne. Ta snimka bila i možda i prvi pravi dokaz da je Osama bin Laden likvidiran u napadu američkih specijalaca na kompleks u Abbottabadu.

Vezani članci Slika nije dostupna Pakistan odgovara SAD-u: 'Optužbe na naš račun su apsurdne' Slika nije dostupna Obama: Napad na Bin Ladena '40 mi je najduljih minuta u životu'

>> Bin Ladenova oporuka: Ne želim da mi djeca završe u Al Kaidi

>> Amerikanci su sa sobom htjeli odvesti bin Ladenova sina?

>> VIDEO: Animacija napada u kojem je ubijen Osama bin Laden!

Nakon navedene vojne akcije, tijelo ubijenog bin Ladena prebačeno je na američki nosač aviona, gdje je u skladu s islamskim običajem pušteno s palube u more, u otežanoj vreći. Još jedan neimenovani dužnosnik američke vlade tvrdi kako postoji i video snimka samog pokopa na nosaču aviona, piše Reuters. Niti jedan od dvojice izvora nije naveo bilo kakve detalje oko procesa odlučivanja u vezi s puštanjem fotografija i snimke pogreba.

Fox News doznaje kako postoje dva seta fotografija tijela ubijenog Osame bin Ladena, jedan iz hangara u Afganistanu i drugi sa nosača aviona Vinson.

Američki mediji svi raspolažu istom informacijom Američki predsjednik treba odlučiti hoće li se tijekom današnjeg dana objaviti foto dokaz smrti Osame bin Ladena. Kako ga mediji u Americi nazivaju, državni neprijatelj broj jedan uslikan je odmah nakon smrti i te su fotografije tvrde u Bijeloj kući okrutne, i ne baš primjerene za objavu. No za neke skupine ne samo u islamskom svijetu već i kod nepovjerljivih Amerikanaca, i Europljana mogle bi riješiti dvojbu je li Osama uistinu mrtav.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju