Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi komentar o incidentu

Obama: Da imam sina, izgledao bi kao ubijeni mladić Trayvon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama prvi puta je komentirao ubojstvo 17-godišnjeg mladića Trayvona Martina.

'Mogu samo zamisliti što sada prolaze njegovi roditelji. Kada mislim na tog mladića mislim na svoju vlastitu djecu, i mislim da bi svaki roditelj u Americi trebao razumijeti da je apsolutni imperativ istražiti svaki aspekt ovog događaja te da se udružimo svi zajedno kako bi otkrili kako se ova tragedija dogodila', izjavio je Barack Obama.

Pročitajte i ovo Noa Milivojev Suđenje u Beogradu Ubojica tiktokerice Noe istraživao kako uništiti tragove ubojstva, otkrivene i jezive poruke: "Svi stvaramo svoje monstrume" Očevid nakon ubojstva u zagrebačkom Blatu - 10 Užas u Zagrebu Muškarac kod nasipa oštrim predmetom ubio ženu, navodno otkrio zašto je to učinio: "Unezvjereno je sjedio u travi"

Američki predsjednik rekao je da je sklon sumnji da je ubojstvo rasno motivirano. 'Znate, da imam sina, izgledao bi kao Trayvon', rekao je Obama. 'Svi se trebamo preispitati kako je moguće da se ovako nešto dogodi, a to znači da pregledamo zakone i kontekst incidenta', dodao je.

>> Obamina dadilja bila je gay transseksualac!

Mladić je ubijen prije mjesec dana na Floridi u naselju s posebnim sigurnosnim mjerama i u koje se ulazi na portu, a ubio ga je čuvar George Zimmerman. Zimmerman tvrdi da ga je ubio u samoobrani i zasada se nalazi na slobodi, piše CBS news. Naime, on je mislio da mladić nije stanovnik naselja već da je upao preko ograde i da kao takav predstavlja opasnost stanarima.

Zimmerman je čak nazvao 911 i rekao da je u naselju nepoznati Afroamerikanac, a operateri su mu rekli da ga prestane slijediti. Ipak, Zimmerman ga je ubio. Trayvonova djevojka, koja je za vrijeme ubojstva bila s njim na telefonu tvrdi je Zimmerman nasilnik, a cijeli je slučaj izazvao gnjev mnogih te su odražni brojni prosvjedi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene