Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SAD-a Barack Obama stao je u obranu FBI-a, koji se zbog terorističkog napada na Boston našao na meti kritičara. Osvrnuo se i na navodnu uporabu kemijskog oružja u Siriji.


Američki predsjednik Barack Obama brani FBI nakon što je u javnost procurila informacija kako su ruske vlasti 2011. tražile da se istraži Tamerlan Carnajev, jedan od odgovornih za bombaški napad u Bostonu. Neki kritičari se pitaju je li FBI učinio dovoljno u istrazi Carnajeva.

>> VIDEO Prva snimka na kojoj se Džohara Carnajeva čuje kako govori

Vezani članci Slika nije dostupna Džohar Carnajev u 30 točaka optužen za napad na Boston Slika nije dostupna Džohar Carnajev prohodao, FBI lagao o smrti poznanika njegova brata?

'Prema onome što sam dosad vidio, FBI je radio svoje dužnosti, a Ministarstvo domovinske sigurnosti učinilo je sve što je i trebalo činiti', rekao je Obama. Dodao je kako zbog pritiska na al-Qaidu i ostale grupe opasnost SAD-u sada predstavljaju radikalni pojedinci koji nisu povezani ni s jednom organizacijom, piše NY Times. 'Njih je teže pratiti i spriječiti takve događaje', rekao je Obama.

Osvrnuo i na upotrebu kemijskog oružja u Siriji. 'Ne znamo kako je korišteno, kada i tko ga je koristio. Ako ćemo nešto poduzimati, moram imati jasne činjenice i točne informacije', rekao je Obama. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook