Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi krug

Nuklearni pregovori: Zbog Iranskog programa okupila se svjetska SILA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran opovrgava optužbe Zapada da razvija nuklearni program za proizvodnju atomske bombe, tvrdeći da se radi o miroljubivom programu za civilne svrhe, tj. za proizvodnju električne energije.

Predstavnici Teherana i šest svjetskih sila započeli su u srijedu novi krug nuklearnih pregovora kako bi do kraja srpnja postigli sporazum oko spornog iranskog nuklearnog programa.

Pročitajte i ovo Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? 2000 vojnika Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad" Slika nije dostupna 'Dogovor nadohvat ruke' Ključna faza pregovora: 'Ne smijemo propustiti ovu priliku'

Nakon tromjesečnih sveobuhvatnih pregovora između Irana i SAD-a, Francuske, Rusije, Kine, Njemačke i Velike Britanije, dvije strane planiraju u iduća dva dana započeti s nacrtom teksta završnog sporazuma kojim bi se okončalo dugogodišnje razdoblje nepovjerenja i neprijateljstva.

OPASNA VREMENA: 'Bliski istok danas zabrinjavajuće podsjeća na nekadašnji Balkan'

Na putu postizanja završnog sporazuma još uvijek postoje velike prepreke i razmimoilaženja, posebice glede opsega iranskog programa obogaćivanja uranija. Ništa za sada ne jamči uspješan ishod posljednje faze pregovora.

Iran opovrgava optužbe Zapada da razvija nuklearni program za proizvodnju atomske bombe, tvrdeći da se radi o miroljubivom programu za civilne svrhe, tj. za proizvodnju električne energije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene