Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iran će nastaviti nuklearne pregovore samo pod određenim uvjetima, izjavio je iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u televizijskom intervjuu, nakon što je EU uvela nove, strože sankcije Teheranu.


Prema državnoj televiziji Press TV, Ahmadinedžad je ponovio uvjete koje je još u lipnju postavio za povratak pregovorima o iranskom nuklearnom programu, a za koje je njegov izaslanik pri UN-ovoj Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju u ponedjeljak dao naslutiti da više ne vrijede.

>> EU donijela paket sankcija protiv Irana

Vezani članci Koronavirus u Iranu Unatrag tjedan dana imaju 20.000 zaraženih dnevno, predsjednik okrivio britanski soj: "Nažalost, od danas imamo četvrti val pandemije..." Iranski predsjednik Hasan Rohani i francuski predsjednik Emmanuel Macron (Foto: AFP) Francuska, Njemačka i Velika Britanija odbacili zahtjev SAD-a za ponovnim uvođenjem sankcija Iranu

Razgovori se mogu nastaviti samo ako se uključi još zemalja, ako se izjasne žele li prijateljstvo ili neprijateljstvo s Iranom i kažu svoj stav o iranskom navodnom nuklearnom arsenalu, rekao je Ahmadinedžad. Razgovori između Irana te pet stalnih članica Un-ova Vijeća sigurnosti i Njemačke zastali su prošloga listopada, nakon čega su pooštrene međunarodne sankcije Iranu. (Hina)