Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbijena banda

Nudili selektivne abortuse, pa sada sjede u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je razbila bandu koja je nudila protuzakonito utvrđivanje spola nerođene djece kako bi žene mogle abortirati djecu koju ne žele, u pravilu djevojčice.

Tri desetljeća stroge politike planiranja obitelji potaknule su tradicionalni običaj priželjkivanja muškog potomka, što je rezultiralo abortusima, ubojstvima ili napuštanjima ženske novorođenčadi. Također je pridonijelo trgovini djecom, kako muške tako i ženske.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Hrvatsku prijavile posebnim procedurama UN-a zbog slučaja Mirele Čavajde - 2 SPORI POMACI Što se promijenilo nakon slučaja Čavajda? "Kazna je po našem mišljenju dovoljno velika, a to je sramoćenje RH pred međunarodnim tijelima"

Policija je za sada uhitila 10 ljudi koji su od 2010. godine nudili ženama uslugu utvrđivanja spola i abortiranja djevojčica te su ih slali u kliniku u središnjem gradu Zhengzhou, priopćilo je u nedjelju ministarstvo zdravstva. .

Otišla na abortus, uskoro shvatila da je i dalje trudna

Jedan od vođa bande već je osuđen na 3 i pol godine zatvora i globu od 100.000 yuana (16.500 dolara).

Ministarstvo upozorava da se radi o vrlo ozbiljnom problemu, a zbog prakse abortiranja ženske djece u nekim je dijelovima Kine došlo do velikog nesrazmjera u stanovništvu, posebice u bogatijim obalnim provincijama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene