Dijete, ilustracija
Dijete, ilustracija Foto: Afp

Novorođeno dijete migranata spašeno je u subotu nakon devet sati putovanja morem kod La Manchea.


Djevojčica koja nema više od mjesec dana, spašena je prilikom dugog putovanja u Veliku Britaniju. Zamotanu u deku, u naručje su je primili granični policajci na obali Dungeness.

Njezina majka rekla je da je djevojčica dobro te da je sretna što su sigurno stigli u Veliku Britaniju. Za malenu Ayyan, kako se djevojčica zove, nadaju se boljem životu. Migranti su kazali da dolaze iz Irana ili Iraka, prenosi Sky News.

Policija spasila migrante Stigla isprika načelnika koji je šokirao izjavom o migrantima: ''Miroljubiv sam građanin. Bio sam ponesen hajkom na hrvatsku policiju...''

Leđa migranta nakon udaraca policije - 2 Policajci potvrdili: "Upotreba sile prema migrantima zakonom nije dozvoljena, ali je prisutna. Radi se o prešutnoj praksi. Rukovoditelji znaju za to"

Francuski minstar vanjskih poslova je rekao da će se boriti protiv ilegalnih ulazaka u zemlju. Napomenuo je da je ovogodišnji dolazak migranata preko La Manchea nedopustiv.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju