Pred brojnim vjernicima Papa Franjo je u svom prvom Angelusu pozvao na više solidarnosti.


Papa Franjo u srijedu je u svom prvom Angelusu u novoj godini, održanom pred brojnim vjernicima okupljenim na Trgu svetoga Petra u Rimu, pozvao na više solidarnosti i manje nasilja u svijetu te svima uputio poruku snage, ohrabrenja i nade. 

Papa Franjo 'dramu migranata i izbjeglica' usporedio s Isusovom: 'Josip i Marija iskusili su takvu sudbinu'

Vezani članci Fani Stipković (Foto: Instagram) Naša uspješna novinarka pohvalila se fotografijom s papom Franjom: "Osjećam se zahvalno i blagoslovljeno" Josip Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) Gost Dnevnika Nove TV objašnjava Papine nove mjere u borbi protiv svećenika zlostavljača

'Odgovorni smo za to da svijet postane zajednica braće koja se poštuju, prihvaćajući međusobne različitosti te da vode računa jedni od drugima', kazao je Papa u povodu Svjetskoga dana mira koji Katolička crkva slavi 1. siječnja.

Papa Franjo, rodom Argentinac, danas je pozvao i na okončanje nasilja i nepravde koji nas ne mogu ostaviti indiferentnima ili nepoduzetnima. 'Vrijeme je da se nasilje prekine', kazao je. 'Što se to događa u srcima ljudi? Treba li se zaustaviti?', rekao je gorljivo, istaknuvši kako je 'ljudima potrebna snaga, ali ona koja će potaknuti blagost, nenasilna snaga puna istine i ljubavi'.

Na jutrošnjoj misi u bazilici svetog Petra, na kojoj su sudjelovali brojni članovi diplomatskog zbora akreditirani pri Svetoj Stolici, papa je podsjetio prisutne 'na glad i žeđ za pravdom i mirom u svijetu' te je istaknuo kako smatra da bi '2014. trebala donijeti stvaran angažman na izgradnji pravednijeg i solidarnijeg društva'. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook