Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađena veća količina eksploziva

Novo uhićenje zbog napada na policijsku postaju u Bugojnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga o terorističkom napadu na policijsku postaju u Bugojnu 27. lipnja, kada je jedan policajac poginuo a više ranjeno, dovela je do uhićenja još jednog osumnjičenog za taj teroristički čin i do pronalaska veće količine skrivenog oružja i streljiva, potvrdilo je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine a lokalni mediji prenijeli kako je uhićen Adnan Haračić.

Pozivajući se na neimenovane izvore iz Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH, 'Dnevni avaz' u utorak tvrdi kako je u okolici obiteljske kuće Adnana Haračića, u selu Poljice kod Bugojna, u nedjelju pronađena veća količina eksploziva, protutenskovska mina te ručni bacači tipa 'zolja".

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo"

>> 'Istražuju se veze napadača iz Bugojna s policijom'

Policija trenutačno ispituje Haračića i očekuje se da on uskoro bude predan državnom tužiteljstvu.

Haračić je privođen neposredno nakon napada u Bugojnu jer su postojale informacije da se družio s Harisom Čauševićem i Naserom Palislamovićem, dvojicom prvoosumnjičenih za organiziranje napada u kojemu je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, a policajka Edina Hindić teško ozlijeđena.

Još tri policajca zadobila su lakše ozljede.

Dosadašnja istraga povezala je Čauševića i Palislamovića sa skupinom na čijem je čelu Rijad Rustempašić, čijim se članovima od ranije sudi na Sudu BiH zbog pripremanja terorističkih napada na državne institucije.

Svi povezani s organiziranjem napada u Bugojnu očitovali su se kao pripadnici radikalnih islamističkih skupina koje ne priznaju autoritet i ovlasti državnih institucija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene