Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo ubojstvo u SAD-u

Policajac pucao u Latinoamerikanca jer je za čekić u njegovu džepu mislio da je pištolj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u gradu Vallejo u utorak intervenirala zbog pljačke trgovine. Natjerali su Seana Monterrosa (22) da klekne. Zatim su u njega pucali. Umro je dan kasnije u bolnici.

Sean Monterrosa (22) klečao je u utorak ispred trgovine u gradu Vallejo u Kaliforniji. Policajac je u njega ispalio nekoliko hitaca, javlja Los Angeles Times. 

Pročitajte i ovo Iran je dronovima prvi put u povijesti sa svojeg teritorija napao Izrael Tenzije na vrhuncu Objavljeni detalji o američkoj akciji: Izrael pripremio odgovor na napad Irana - ''Bliski istok je na rubu'' Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran"

Iako se od utorka, kad sve zbilo, nije znalo puno o slučaju, policija u Valleju u srijedu je objavila detalje. Policajac koji je pucao na Monterrosu iz policijskog auta mislio je da mladić u džepu drži pištolj. No ustvari je dvadesetdvogodišnji osumnjičenik za pljačku trgovine sa sobom nosio čekić.

Policija nije htjela otkriti identitet policajca koji je pucao, samo su rekli da je riječ o muškarcu koji je već godinama u policiji. Shawny Williams, šef tamošnje policije, rekao je da se zločin dogodio u utorak između 22:17 i ponoći jer su tada dobili dojavu o mogućoj pljački trgovine.

Objasnio je da su policajci na parkiralištu vidjeli skupinu mladića koji nešto utrpavaju u dva automobila. Jedan od automobila sudario se s policijskim. Policajci su tada spazili i Monterrosu. Natjerali su ga da klekne. Tada su uočili da mu nešto viri iz džepa.

Policajac je ispalio nekoliko hitaca, a jedan je pogodio mladića, te je on kasnije u bolnici preminuo. 

John Burris, odvjetnik za ljudska prava koji se već javio žrtvinoj obitelji, kaže da nije bilo potrebe za pucanjem jer policajčev život nije bio ugrožen.

Mnogi se brinu da bi ovo moglo pojačati nemire u tom gradu, kao i u ostatku Amerike, u kojoj vrije nakon što je policajac u Minneapollisu do smrti gušio Georgea Floyda. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene