Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobijedio smrt

Čuda u Haitiju ne prestaju: Spašen nakon 27 dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čuda na Haitiju, čini se, ne prestaju se događati, a najnovije se dogodilo nakon što je u terensku bolnicu u Port-au Princeu doveden 28-godišnjak, za kojeg se vjeruje kako je pod ruševinama bio gotovo punih mjesec dana.

Spomenutog muškarca, Evana Munciea, u bolnicu je donijela jedna haićanska obitelj, punih 27 dana nakon potresa. Rekli su kako je bio zatrpan ispod tržnice te da je spašen, tek kad je lokalno stanovništvo počelo prekopavati po ruševinama te tržnice.

Pročitajte i ovo Nasilje na Haitiju najviše pate djeca Gladna tinejdžerica krenula kupiti nešto za jelo, brutalno je silovana. Dječaka tjeraju da spaljuje tijela: Ovu zemlju razara kaos Haiti - 5 Eskalacija nasilja Zemljom zavladao potpuni kaos, uvedeno izvanredno stanje: Nestaje vode, ljudi gladuju

>> Haiti : Broj poginulih u potresu popeo se na 212.000

'Ono što se dogodilo ovdje jest da je u našu hitnu službu dovezen muškarac, oko 28 godina starosti, u dehidriranom stanju i narušenog zdravlja. Pregledali smo ga, dali mu infuziju i odlučili ga prebaciti na našu jedinicu za intenzivnu njegu te se on sada nalazi u relativno dobrom stanju', rekao je za Reuters doktor Dushyantha Jayaweera, sa sveučilišta u Miamiju.

Majka mislila da je mrtav

Dodao je kako tvrdnje obitelji da je Muncie spašen ne može potvrditi, no da bi njihova priča mogla biti istinita. 'To se može dogoditi. Neobično je, ali ne i nemoguće. To tvrdim zbog pregleda koje smo napravili nad njim i koji su pokazali stanje iznimne dehidracije i slabosti, koji sugeriraju na istinitost priče', zaključio je Jayaweera. Žena iz obitelji, koja tvrdi da je majka spašenog muškarca, kaže kako nije niti znala da joj je sin živ, sve dok joj nisu rekli kako su ga pronašli, u prekopavanju tržnice. 'Išao je tog dana raditi na tržnicu. Nisam ga vidjela. Mislila sam da je poginuo', rekla je žena, koja je odbila predstaviti se.

Podsjetimo, u potresu jačine 7 stupnjeva po Richteru, koji je 12. siječnja pogodio Haiti, poginulo je više od 200.000 ljudi, a posljednji spašeni čovjek, iz ruševina je izvučen još 27. siječnja. Spasioci su potragu za preživjelima obustavili četiri dana prije toga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene