Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock

Tajne seks-zabave sve su učestalije u Silicijskoj dolini. Detalje orgija koje se priređuju i na kojima sudjeluju tehnološki inovatori, investitori, poduzetnici i drugi otkriva novinarka Emily Chang u svojoj knjizi ''Brotopia: Rušenje muškog kluba u Silicijskoj dolini''.


Emily Chang već godinama istražuje temu muške dominacije u Silicijskoj dolini te je sve sažela u knjizi koju je nazvala zanimljivom riječi – ''brotopia'', odnosno riječi koja aludira na utopiju svijeta kojim dominiraju muškarci. Osim o tome zašto su muškarci većina u tehnološkom svijetu, otkriva i ponešto o intimnijim druženjima među njima.

Vezani članci Dubrovnik Snimka seksa zgrozila Dubrovčane: Prepustili se strastima na ulici pa dali petama vjetra Narko tunel: Najdulji u povijesti SAD-a - 5 Pronađen jedan od najsofisticiranijih tajnih tunela krijumčara: "Ima željeznicu, vodu, struju..."

Gdje ima moći, ima i nekonvencionalnog seksa – puno takvog seksa. Tako su u Silicijskoj dolini česte kao ''dobar dan'' – orgije, otkriva Chang. Sudjelovanje u seks-zabavama koje organiziraju mnogi investitori, inovatori, poduzetnici, obavezno je gotovo kao netwoking.

Osim jedne male ''sitnice'' – ako se u njega uključe žene iz svijeta tehnologije, one gube poštovanje svojih kolega iz industrije, piše Business Insider.

''Ako sudjelujete u ovim seks-zabavama, zaboravite na osnivanje vlastite kompanije ili toga da će netko uložiti u vas. Vrata vam se zatvaraju. Ali ako ne sudjelujete, potpuno ste isključeni. Loše ste završili i ako sudjelujete i ako ne sudjelujete'', požalia se jedna Changina sugovornica.

Njezina je knjiga prepuna iskaza nekoliko desetaka osoba koje su, većinom anonimno, progovorile o stvarima proživljenima na seks-zabavama Silicijske doline.

Druženje je obično, kažu, popraćeno konzumiranjem droge koja se često poslužuje u obliku tableta s logotipom neke od velikih tehnoloških kompanija. Organizatori nastoje da na takvim zabavama bude barem dvostruko više žena od muškaraca.

''Znate li kako da znate da je to takva zabava. Na normalnim tehnološkim zabavama, gotovo da nema žena. Na ovakvima ih je mnogo'', ispričao je jedan investitor.

Gosti dolaze prije večere te ih provjerava osiguranje na ulazu. Ako nisu na popisu, nikako ne mogu ući na zabavu. Ponekad je tu posluga s hranom, ali većinom se sudionici sami pobrinu za hranu, kako bi bilo što manje osoblja kojeg se moraju riješiti. Isprva se ispija alkohol, a potom se prelazi na droge, pa na intimna druženja, opisano je u knjizi.

Ovakve se zabave organiziraju, doznaje Chang, po raznim vilama u okolici San Francisca, pa sve do jahta na Ibizi.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju