Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušao ignorirati upit

Novinari američkom veleposlaniku: ''Ovo je Nizozemska, tu morate odgovoriti na pitanje''

Pete Hoekstra (Foto: AFP)
Pete Hoekstra (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki veleposlanik u Nizozemskoj propisno se osramotio kada je pokušao izbjeći odgovor na novinarsko pitanje.

Prvog dana u u uredu američkog veleposlanstva u Nizozemskoj Pete Hoekstra suočio se s neugodnim novinarskim pitanjima o nekim svojim prijašnjim izjavama. On je, naime, 2015. rekao da islamski pokret u Europi stvara kaos te sugerirao da ekstremisti u Europi pale političare i automobile.

Pročitajte i ovo Plakat SDP-a Parlamentarni izbori Što mislite o zabavnoj strani kampanje? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Ilustracija Pitali smo vas Što očekujete od nove vlasti? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Na prvoj konferenciji za novinare u Nizozemskoj pitali su ga oko tih navoda za koje je kasnije rekao da su ''lažne vijesti''. Međutim, sam je sebe opovrgnuo u priopćenju prošle godine izjavom: ''Imao sam određene primjedbe 2015. I žalim zbog izmjene tijekom intervjua u emisiji 'Nieuwsuur'. Molim vas prihvatite moju ispriku.''

Izjava iz 2015. oko koje se sporio u navedenoj emisiji glasila je: ''Islamski pokret je došao do razine u kojoj je Europa u kasou. Kaos u Nizozemskoj, automobili se spaljuju, političari se spaljuju i da, postoje zone u koje se ne smije ući u Nizozemskoj''.

Tijekom konferencije za novinare nakon preuzimanja dužnosti veleposlanika u Haagu novinarima je rekao da se ne želi baviti tom temom. Unatoč tome, nizozemski su novinari inzistirali na objašnjenju i informaciji koji je to političar u njihovoj zemlji spaljen zadnjih nekoliko godina, piše Guardian.

Kako nije želio odgovoriti od novinara dobio komentar: ''Ovo je Nizozemska, morate odgovoriti na pitanja''.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene