Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Otvorena istraga

Otrovani ruski disidenti u Berlinu? Jedan završio u bolnici: "Doživio je neobične simptome..."

Njemački policajci
Njemački policajci Foto: Afp
Njemačka policija otvorila je istragu nakon što je ruski novinar i aktivist koji je sudjelovao na konferenciji u Berlinu prijavio zdravstvene probleme koji upućuju na moguće trovanje.

Nakon što je ruski novinar, ujedno i aktivist, koji je sudjelovao na konferenciji u Berlinu prijavio zdravstvene probleme koji upućuju na moguće trovanje, njemačka policija je otvorila istragu.

"Dosje je otvoren na temelju dostupnih informacija", rekao je nedjeljnom tjedniku glasnogovornik berlinske policije. Berlinska policija nije bila odmah dostupna za odgovor, javlja AFP, prenosi The Guardian.

Ruski istraživački medij Agentstvo objavio je ovog tjedna istraživanje o zdravstvenim problemima s kojima su se susrela dvojica sudionika skupa ruskih disidenata 29. i 30. travnja, koji je organizirao bivši oligarh u egzilu koji je postao kritičar Kremlja Mihail Hodorkovski.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 4 Podsjetnik Sigurnost hrane ne prestaje na policama u trgovinama: Ključna pravila za snalaženje u kuhinji

Jedan sudionik, identificiran kao novinar koji je nedavno napustio Rusiju, doživio je neodređene simptome tijekom događaja i rekao je da su možda počeli ranije.

U izvješću se dodaje da je novinar otišao u sveučilišnu bolnicu Charite u Berlinu, u kojoj je liječen Putinov kritičar Aleksej Navaljni nakon što je otrovan u kolovozu 2020.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene