Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nude mu odličja, nagrade, brakove i novac

Novinar koji je gađao Busha izlazi iz zatvora kao heroj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irački novinar Montazer al-Zaidi, koji je postao slavan nakon što je bacio cipele na bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha, trebao bi idući tjedna izaći iz zatvora, a na slobodi ga očekuje topla dobrodošlica i brojni pokloni.

30-godišnji novinar televizijske postaje Baghdadije, trebao bi u ponedjeljak izaći iz zatvora pošto je odslužio devetomjesečnu kaznu zatvora. Očekuje se da će diljem arapskog svijeta al-Zaidi biti dočekan kao heroj. Katarski emir obećao je da će mu pokloniti zlatnu skulpturu konja, a libijski vođa Moamer Gadafi uručit će mu najviše libijsko odličje, navodi se na internetskim stranicama Baghdadije. Al-Zaidiju je nuđen novac, brakovi, pa čak i karijera u politici, ali njegovi kolege u televizijskoj postaji vjeruju da će se on vratiti na svoje radno mjesto.

Pročitajte i ovo Umro Terry Anderson Terry Anderson "Neki od njih su bili zli i psihopati": Umro novinar koji je sedam godina bio talac u libanonskom građanskom ratu Slika nije dostupna Dobro vladanje Na slobodi irački novinar koji je bacio cipelu na Busha

>> VIDEO: Busha novinar gađao cipelom

'Koliko mi je poznato iz razgovora s njime, a razgovaramo svaki tjedan, vratit će se na posao u Baghdadiji, rekao je ravnatelj te televizijske postaje sa sjedištem u Kairu. Tijekom konferencije za tisak u prosincu u Bagdadu, al-Zaidi je bacio svoje cipele na Busha nazvavši ga 'psetom'. Al-Zaidi je optužen za napad na stranog državnika u tijeku službenog posjeta, te je prvotno osuđen na tri godine zatvora, ali mu je kazna umanjena na devet mjeseci. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene