Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Blok leda težak više od 30 milijuna tona odlomio se od ledenjaka na Novom Zelandu samo nekoliko minuta nakon silovitog potresa koji je u utorak pogodio područje Christchurcha.


Ledeni blok pao je u Tasmanovo jezero i podigao valove visoke tri metra. Voda u jezeru bila je nemirna pola sata, izvijestili su turistički radnici Nacionalnog parka Aoraki Mount Cook.

Vezani članci Mačka Han VIDEO Čudo u Turskoj: Han je izvučen iz ruševina 49 dana nakon potresa Slika nije dostupna Spasioci odlaze, a obnova Cristchurcha će trajati 10 godina

>> VIDEO: Potres pomaknuo cijeli grad za metar

>> Novi Zeland: Broj poginulih raste, preživjeli šalju SMS poruke

Izvijestili su kako se ledeni blok težak između 30 i 40 milijuna tona odlomio od najdužeg ledenjaka, Tasmanovog ledenjaka, uz ogromnu buku koja je podsjećala na pucnjavu iz 'nekog moćnog oružja'.

Ledeni blok bio je dugačak jedan kilometar, a razlomio se u sante leda, od kojih su neke dugačke 200 metara te vire 50 metara iznad vodene površine. Stručnjaci su izvijestili kako ledenjaci sada pokrivaju četvrtinu jezera Tasman, od Christchurcha udaljenog oko 200 km. (Hina)

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju