Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Valovi od tri metra

Novi Zeland: Potres pokrenuo golemi ledenjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blok leda težak više od 30 milijuna tona odlomio se od ledenjaka na Novom Zelandu samo nekoliko minuta nakon silovitog potresa koji je u utorak pogodio područje Christchurcha.

Ledeni blok pao je u Tasmanovo jezero i podigao valove visoke tri metra. Voda u jezeru bila je nemirna pola sata, izvijestili su turistički radnici Nacionalnog parka Aoraki Mount Cook.

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

>> VIDEO: Potres pomaknuo cijeli grad za metar

>> Novi Zeland: Broj poginulih raste, preživjeli šalju SMS poruke

Izvijestili su kako se ledeni blok težak između 30 i 40 milijuna tona odlomio od najdužeg ledenjaka, Tasmanovog ledenjaka, uz ogromnu buku koja je podsjećala na pucnjavu iz 'nekog moćnog oružja'.

Ledeni blok bio je dugačak jedan kilometar, a razlomio se u sante leda, od kojih su neke dugačke 200 metara te vire 50 metara iznad vodene površine. Stručnjaci su izvijestili kako ledenjaci sada pokrivaju četvrtinu jezera Tasman, od Christchurcha udaljenog oko 200 km. (Hina)

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene