Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medvedev rekao

Novi sporazum START važan je za cijeli svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi sporazum START o nuklearnom razoružanju koji bi u četvrtak trebali potpisati Rusija i SAD, velik je korak koji će utjecati na cijeli svijet, rekao je u Pragu ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

'Ono što će se dogoditi sutra u Pragu bit će velik korak u procesu razoružavanja i sprječavanja širenja nuklearnog oružja', rekao je Medvedev novinarima na konferenciji za novinare koju je održao s češkim predsjednikom Vaclavom Klausom. Ruski je predsjednik sporazum ocijenio kao 'vrlo važan dokument o kojemu u velike ovisi stanje u procesu razoružavanja i, općenitom, stanje na našem planetu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smanjenje nuklearnog naoružanja Ruska Duma ratificirala novi START Slika nije dostupna Za civilnu upotrebu Medvedev potpisao nuklearni sporazum s Japanom

>> Rusija ne potpisuje START bez obaveze

Novi sporazum Rusije i SAD-a o smanjenju njihovih nuklearnih arsenala, u kojima se nalazi oko 90 posto atomskog oružja na svijetu, trebao bi biti potpisan u četvrtak u podne. Dolazak američkoga predsjednika Baracka Obame u Prag očekuje se u četvrtak ujutro. 'Ovaj sporazum trebao bi pridonijeti smanjenju napetosti u svijetu', rekao je Klaus. Ruski je čelnik doputovao u Prag nakon kratkog posjeta slovačkoj prijestolnici Bratislavi gdje se sastao s predsjednikom Ivanom Gašparovičem. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene