Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Središnja Srbija i dalje se trese.


Nakon što je u srijedu potres s epicentrom u blizini Kraljeva usmrtio dvije osobe, sinoć su stanovnici tog grada doživjeli još jedan jači potres magnitude od 4,5 stupnjeva po Richteru.

Vezani članci Potresi na karti u Seizmološkoj službi U posljednjih mjesec dana tresli smo se čak 364 puta: Seizmolog komentirao novu seriju potresa u Jadranu Privremeni smještaj obitelji Kusuran - 1 Mama Cvijeta ima samo jednu želju, a svojoj je djeci uzor i heroj: ''Kad sam bila mala, nisam ni znala da je ona slijepa osoba... Sve me naučila''

>> Najmanje 70 potresa treslo Srbiju

>> Nakon Srbije, treslo je i kod Zagreba i u BiH

>> Srbija: Uvjeti za život minimalni, nema vode i struje

Stanovnike Kraljeva novi potres je 'zaljuljao' sinoć nešto poslije 22 sata. Nakon što se prije dva dana tlo treslo 70-ak puta, noćašnji potres izazvao je pravu paniku među stanovnicima, javljaju srpski portali. Uslijed potresa stanovnici su istrčali iz svojih domova, a u napadu panike zabilježene su i manje povrede. Na sreću, težih ozljeda i smrtnih slučajeva ovaj put nije bilo. Prema prvim izvješćima nisu zabilježene ni nove veće štete, ali ovaj potres je štete uzrokovane prvim potresom koji je bio snage 5,5 po Richteru samo povećao te su neke kuće sada potpuno oštećene.

U panici od novih trešnji, stanovnici Kraljeva spavali su na otvorenom. Neki su noćili u šatorima, a veliki dio njih je spavao u automobilima. Na ulicama su zapaljene vatre kako bi se ljudi ugrijali, a odmah poslije novog potresa nestalo je električne energije u više dijelova regije. Voda već od prvog potresa nije za piće jer je zamućena pa se prije upotrebe mora prokuhavati.