Ruska policija, ilustracija (Foto: AFP)
Ruska policija, ilustracija (Foto: AFP)

U dva odvojena napada, koji su se u posljednjih 48 sati dogodili u Rusiji, ubijena su dvojica policajaca, a jedna osoba je ozlijeđena u eksploziji blizu škole u Rostovu na Donu.


U eksploziji blizu škole u Rostovu na Donu ozlijeđen je beskućnik, a do eksplozije je došlo kad je isti beskućnik s tla podignuo sumnjivi paket.

"Beskućnik je našao paket na ulici oko 6:30 sati po lokalnom vremenu i odlučio provjeriti njegov sadržaj. Eksplozija se dogodila kada je htio uključiti baterijsku lampu u kojoj je bio smješten eksploziv. Ruka mu je potpuno raznijeta", rekao je jedan od lokalnih dužnosnika, a prenosi agencija Tass.

"Prsti su mu potpuno raznijeti, a zadobio je i ozljede trbuha. Prebačen je u bolnicu", dodaju Ria novosti.

Zbog navedenog, lokalna škola je otkazala nastavu, a okolica evakuirana.

Napadači na policajce "eliminirani"

U napadima u gradu Astrahan na jugu Rusije ubijena su dvojica, a povrijeđena trojica pripadnika ruske Nacionalne garde.

"Na pripadnike Ruske garde otvorena je vatra kad su pokušali zaustaviti vozilo radi provjere dokumenata. Napadači su pobjegli s mjesta događaja", rekao je glasnogovornik policije u Astrahanu za agenciju Tass.

Za napad su osumnjičena četvorica muškaraca za kojima je raspisana i tjeralica. Glasnogovornica ministarstva unutarnjih poslova Irina Volk izjavila je da je policija u suradnji s ruskom Nacionalnom gardom "eliminirala" trojicu muškaraca osumnjičenih za ubojstvo policajca u Astrahanu.

U ponedjeljak je, podsjetimo, izveden napad na metro stanicu u Sankt Peterburgu, gdje je u eksplozijama ubijeno 14 ljudi.