Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija u Crvenom moru

Novi napadi na Bliskom istoku: Hutisti pogodili još jedan brod, SAD uništio 10 jemenskih dronova

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Jemenski hutisti izveli su još jedan napad na trgovački brod.

Jemenski hutisti tvrde da su projektilom pogodili američki trgovački brod KOI u Crvenom moru. Tvrtka za pomorsku sigurnost Ambrey izvijestila je da je brod koji je plovio južno od jemenske luke Aden prijavio eksploziju.

U međuvremenu su Sjedinjene Američke Države pokrenule nove zračne napade u Jemenu kojima su ciljale 10 bespilotnih letjelica koje su bile spremne za lansiranje i koje su predstavljale prijetnju trgovačkim brodovima u regiji. Svih deset ih je uništeno, zajedno sa zemaljskom kontrolnom stanicom, priopćeno je.

KOI je kontejnerski brod pod zastavom Liberije kojim upravlja Oceonix Services sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Flota iste tvrtke uključuje naftni tanker Marlin Luanda, koji je u subotu oštećen projektilom, izvijestio je Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Napad u Londonu Užasan incident nakon sudara: Devet osoba zalio korozivnom tvari, žena i dvoje male djece prebačeni u bolnicu

Hutisti su više puta ponovili da sve izraelske, američke i britanske brodove smatraju legitimnim ciljevima. Njihov vojni glasnogovornik Yahya Sarea objasnio je da su oružane snage pokreta gađale američki brod s nekoliko pomorskih projektila. Brod je, dodao je, plovio prema "lukama okupirane Palestine", što je izraz koji hutisti koriste za Izrael.

"Jemen neće oklijevati uzvratiti na britansko-američku eskalaciju. Svi američki i britanski brodovi u Crvenom i Arapskom moru legitimne su mete jemenskih oružanih snaga sve dok traje američko-britanska agresija protiv naše zemlje", napomenuo je glasnogovornik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene