Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Francuskoj se dogodio novi napad automobilom. Ovog puta, vozač se zabio u skupinu studenata blizu grada Toulousea, pri čemu je ozlijeđeno troje studenata.


U napadu automobilom, koji se zabio u skupinu studenata blizu francuskog grada Toulousea, ozlijeđeno je troje studenata, dvoje od kojih lakše, a jedan teško, izvještava BBC.

Vezani članci Francuski ribari prosvjeduju Francuski ribari zaprijetili blokadom luke, a ministar da će isključiti struju otoku Francuska policija, ilustracija Objavljeni detalji krvavog napada u Parizu: Profesoru odrubio glavu pa pobjegao, policija ga ubrzo upucala

Napad se dogodio u predgrađu Blagnac, a svo troje ozlijeđenih studenata kineskog su porijekla.

Francuska policija izvijestila je da je incident bio namjeran, ali da vozač koji se zabio u studente nije bio pod povećalom vlasti, odnosno nije bio ni na kakvim crnim listama.

Vozač je nakon napada uhićen, a policija je izvijestila da im je otprije poznat zbog manjih kaznenih djela, ponajprije vezanih za zloporabu droga.

Neslužbeno se doznaje da je vozač patio od velikih psiholoških problema, piše BBC.

Troje ozlijeđenih studenata, u dobi između 22 i 23 godine, prebačeno je u bolnicu u Toulouseu.

Tužitelj i policija odmah su odbacili tezu o terorističkom činu.

Lokalni tužitelj Pierre-Yves Couilleau inzistirao je na "psihijatrijskom profilu" vozača koji je bio hospitaliziran do prosinca 2016. Upitan o eventualnim terorističkim motivima, Couilleau je rekao da "nije bilo ničega tog tipa".

Više od 240 ljudi ubijeno je u Francuskoj od početka 2015. u nizu napada koje je inspirirala Islamska država (IS).

U ponedjeljak se obilježava druga godišnjica napada u Parizu u kojima je ubijeno više od 130 ljudi.

Francuska policija uhitila je ranije ovoga tjedna devetoro ljudi, a još jedna osoba pritvorena je u Švicarskoj u koordiniranim protuterorističkim racijama, prenosi Hina.