Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uplakani teroristi

VIDEO Bombaši Islamske države u reality showu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oni koji stoje iza projekta žele pokazati kako se odgovorni za terorizam izvode pred lice pravde. Programom su nezadovoljni borci za ljudska prava.

U novom reality showu iračke televizije bombaši IS-a, osuđeni za bombaške napade u Bagdadu, suočavaju se s obiteljima svojih žrtava. Muškarce se u pratnji naoružanih vojnika vraća na mjesto napada koji su provođeni diljem uništenog grada gdje dolaze i gnjevne obitelji stradalih, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Presuda: Ilustracija - 1 POZIVAO NA NASILJE Vrhovni sud prelomio: Snimka s govorom vjeroučitelja zakonit je dokaz Slika nije dostupna "Ovo je tek početak" Kakav obrat u megaaferi Ine! USKOK ima dokaze da je ministar Filipović lagao? Spominje se još jedno ime blisko Plenkoviću

U jednoj sceni osuđeni bombaš Haider Ali Motar plače dok ga muškarac u invlaidskim kolicima verbalno napada. Drugi su pak 21-godišnjaku poručili da će ga 'razderati na komade iza bodljikave žice'.

'To je najbrutalniji i najopasniji neprijatelj kojeg sam vidio. Mislim da ih nitko ne može zaustaviti'

Voditelj showa objasnio je da je cilj pokazati kako se oni odgovorni za terorizam izvode pred lice pravde. Također, ekipa koja stoji iza projekta nada se da će program odvratiti kriminalce od ponavljanja kaznenog djela.

U sklopu showa prikazuju se i snimke nadzornih kamera na kojima se vide optuženi u trenutku kada parkiraju automobil i zatim ga raznose, odnosno provode atentat. Obavještajac koji nadzire snimanje rekao je kako mnogi teroristi osjete grižnju savjesti kada vide žrtve.

Borci za ljudska prava zabrinuti

Borci za ljudska prava izrazili su zabrinutost zbog emitiranja priznanja. Boje se da su napravljena pod prisilom.

Jezidske žene u zatočeništvu se radije ubijaju nego udaju za pripadnike Islamske države

'Pravosudni sustav toliko je iskvaren i prava zatočenika, posebno onih optuženih za terorizam, toliko su rutinski povrijeđena da je gotovo nemoguće biti siguran da smiju slobodno govoriti. U posljednjih nekoliko mjeseci koje sam provela u Iraku gotovo svaka obitelj koju sam upoznala, a koja ima zatvorenog člana, požalila se da nemaju pristup njima, a isto vrijedi i za odvjetnike', objasnila je Donatella Rovera iz Amnesty Internationala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene