Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi Dodikov skandal

Dodik: Kosovski ministar nije dobrodošao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izazvao je novi skandal porukom da ministar vanjskih poslova Kosova Behgjet Pacolli "nije dobro došao" u Banju Luku i to samo dva dana uoči neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova država članica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) zakazanog u tom gradu.

"RS nije dala suglasnost da BiH prizna samoproglašeno Kosovo. Ministar te lažne države ne može biti dobro došao u Republiku Srpsku", rekao je Dodik u izjavi koju je prenijela novinska agencija Srna.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Nametnuli mu sankcije 2017. SAD upozorile Dodika: "Griješi ako misli da ćemo stajati po strani dok on provodi secesionističku agendu" Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima''

Šefove diplomacija država članica SEECP u Banju Luku je pozvao ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak kako bi razgovarali o stanju u regiji i mogućnostima daljnje suradnje. Dolazak su, uz ostale, potvrdili i ministrica vanjskih poslova Hrvatske Marija Pejčinović Burić te šef srbijanske diplomacije Ivica Dačić.

Crnadak je novinarima rekao da Paccoli u Banju Luku dolazi uz izričitu suglasnost Dačića i tu ne može biti ništa spornog, unatoč činjenici da BiH nije priznala Kosovo kao samostalnu državu.

Dodiku je to ipak poslužilo kao novi povod za učestale predizborne obračune s političkim protivnicima među kojima je i Crnadak.

"Potez ministra Crnadka da Paccolija pozove u Banju Luku doživljavamo kao provokaciju usmjerenu protiv RS na koju su ga nagovorili njegovi strani mentori i njegov stranački mentor Mladen Ivanić", rekao je Dodik.

To je dokaz, ocijenio je Dodik, da stranke koje su njegovi politički protivnici zapravo rade protiv interesa Srba u BiH. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene