Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi zakon za Iran

Nove sankcije SAD-a: Iran mora smanjiti izvoz nafte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Predstavnički dom usvojio je nacrt zakona kojima jača sankcije Iranu, nekoliko dana prije prisege novog predsjednika Hasana Rohanija.

Usvajanjem nacrta zakona, koji je prošao sa 400 glasova za i dvadeset protiv, trebao bi se smanjiti izvoz iranske nafte za dodatnih milijun barela dnevno kroz godinu dana. To je pokušaj da se ukine mogućnost financiranja iranskog kontroverznog nuklearnog programa.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Iran tvrdi da je nuklearni program samo u civilne svrhe. Sankcije još mora potvrditi Senat i potpisati predsjednik Barack Obama prije nego postanu zakon.

>> Iranski predsjednik: 'Umjerenost ne znači ni predaju ni svađu

Kritičari kažu da zakon upućuje agresivnu poruku Iranu koji je prošli mjesec izabrao Rohanija kojeg mnogi vide kao umjerenog političara. On bi u nedjelju trebao položiti prisegu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene