Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za konstruktivnu suradnju sa svijetom

Iranski predsjednik: 'Umjerenost ne znači ni predaju ni svađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani iranski predsjednik Hasan Rohani izjavio je u subotu da će njegova vlada voditi politiku 'konstruktivne suradnje sa svijetom' i zaštititi 'sva prava Irana'.

"Umjerenost ne znači u vanjskoj politici predaju ni svađu. Znači konstruktivnu i realnu suradnju sa svijetom", kazao je on na televiziji. "U umjerenom govoru, realizam je temeljno načelo, uzimajući u obzir vrijednosti i ideale Islamske Republike", dodao je on.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

>> Novi predsjednik Irana želi prijateljstvo sa Zapadom, kritizira Izrael

"Konstruktivna suradnja sa svijetom i dijalog s drugima mora se voditi na temelju obostrane jednakosti i poštivanja, obostranog interesa i povjerenja", kazao je on.

Ta će se politika voditi "uzimajući u obzir sva prava nacije (posebice u području nuklearne energije), volju i veličinu zemlje slijedeći direktive vrhovnog vođe" ajatolaha Alija Hameneija, prvog čovjeka zemlje, izjavio je on. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene