Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S oznakom 'RKS'

Nove registarske oznake za Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovo je dobilo nove registarske oznake.

Na Kosovu je počela uporaba novih pločica s oznakom 'RKS' (Republika Kosovo), priopćio je na posebnoj svečanosti predstavljanja novih registarskih oznaka, prvih u neovisnom Kosovu, kosovski ministar unutarnjih poslova Bajram Rexhepi.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

Rexhepi je kazao da uporaba novih pločica počinje od danas, a rok do kojeg stare moraju biti zamijenjene nije određen.

Službeni Beograd ne priznaje nove pločice

'To su pločice najvišeg standarda i po kvaliteti i po sigurnosti. Počet ćemo s civilnom registracijom, a nastaviti s automobilima službenih ustanova. Zamjena pločica vezana je uz rok registracije, a nakon toga mijenjat će se pločice, ali mogu i prije', kazao je Rexhepi.

Na Kosovu su od uspostave misije UN-a (UNMIK) vrijedile i posebne registarske oznake (RS), dok se dio Srba na Kosovu i dalje koristio starim registarskim pločicama iz vremena vladavine Beograda na Kosovu. Službeni Beograd ne priznaje kosovske registarske pločice, a vozila sa srpskim registarskim tablicama bez teškoća ulaze na Kosovo.

Još uvijek bez odluke o uporabi srpskih pločica

Kosovski ministar unutarnjih poslova kazao je da odluka o uporabi srpskih pločica, koje ima određen broj Srba na Kosovu, još nije donesena. Napominje da će i uporaba tih pločica vjerojatno biti jedna od tema budućih pregovora Prištine i Beograda.

Pregovori o tehničkim pitanjima, koja su važna za svakodnevni život, posebice za Srbe na Kosovu, očekuju se nakon izvanrednih parlamentarnih izbora, koji se trebaju održati sredinom prosinca, i uspostave nove kosovske vlade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene