Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijeke Buna i Bunica

Poplave u Hercegovini: Voda poplavila kafiće i restorane, prijeti kućama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više obiteljskih kuća i prometnica poplavljeno je na području Hercegovine nakon izlijevanja rijeka koje su nabujale zbog višednevnih obilnih kiša.

U naselju Blagaju južno od Mostara uslijed izlijevanja rijeka Bune i Bunice poplavljeno je pet obiteljskih kuća. Pripadnici državnih službi pomažu obiteljima da se zaštite od nadiranja vode te ispumpavaju poplavljene kuće, rekao je glasnogovornik vlade Hercegovačko-neretvanske županije Pero Pavlović.

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

Rijeka Buna je po njegovim riječima poplavila i nekoliko ugostiteljskih objekata jer se izlila na više mjesta od izvora do mjesta gdje se ulijeva u Neretvu.

Pavlović je kazao kako je na području Stoca rijeka Bregava poplavila oko tri hektara obradivog zemljišta, a pod vodom je i lokalna prometnica puta Prenj - Habatnicam piše Bljesak.info.

Zbog njezinog izlijevanja u prekidu je promet lokalnim putem između naselja Blagaja i Bune.

Poplavljena je i prometnica u naselju Gabela Polje nedaleko malograničnog prijelaza prema Hrvatskoj kod Metkovića, dodao je Pavlović. Po njegovim riječima u porastu je i rijeka Bregava koja prijeti obiteljskim kućama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene