Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više obiteljskih kuća i prometnica poplavljeno je na području Hercegovine nakon izlijevanja rijeka koje su nabujale zbog višednevnih obilnih kiša.


U naselju Blagaju južno od Mostara uslijed izlijevanja rijeka Bune i Bunice poplavljeno je pet obiteljskih kuća. Pripadnici državnih službi pomažu obiteljima da se zaštite od nadiranja vode te ispumpavaju poplavljene kuće, rekao je glasnogovornik vlade Hercegovačko-neretvanske županije Pero Pavlović.

Vezani članci Policajci mlate mladića Pokrenuta istraga protiv policajaca koji su pretukli mladića u centru Mostara: Nasilnici suspendirani do daljnjeg Policajci mlate mladića Mladić kojeg su u Mostaru iscipelarili policajci: "Ispričao sam se, ponudio sam se da platim kaznu, no oni su krenuli s udarcima"

Rijeka Buna je po njegovim riječima poplavila i nekoliko ugostiteljskih objekata jer se izlila na više mjesta od izvora do mjesta gdje se ulijeva u Neretvu.

Pavlović je kazao kako je na području Stoca rijeka Bregava poplavila oko tri hektara obradivog zemljišta, a pod vodom je i lokalna prometnica puta Prenj - Habatnicam piše Bljesak.info.

Zbog njezinog izlijevanja u prekidu je promet lokalnim putem između naselja Blagaja i Bune.

Poplavljena je i prometnica u naselju Gabela Polje nedaleko malograničnog prijelaza prema Hrvatskoj kod Metkovića, dodao je Pavlović. Po njegovim riječima u porastu je i rijeka Bregava koja prijeti obiteljskim kućama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook