Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više naselja i prometnica poplavljeno je nakon novih obilnih kiša, aktiviranja bujica i izlijevanja rijeka u više općina u Bosni i Hercegovini, a u petak je najteže stanje u zapadnoj Bosni.


Na području općina Bihać i Cazin poplavljeno je više desetaka stambenih objekata te nekoliko prometnica na kojima je promet obustavljen ili se otežano odvija, navodi se u izvanrednom izvještaju Civilne zaštite Federacije BiH.

Vezani članci Nevrijeme zahvatilo zemlju U dijelove Hrvatske stigla velika promjena vremena: U Bujama obilna kiša s komadićima leda, u Zagorju tuča Jedrilica u nevremenu, ilustracija Dalmaciju pogodilo nevrijeme iz oblaka uragana koji prijeti Grčkoj, za dijelove Hrvatske izdana upozorenja

Bujice su poplavile kuće i pomoćne objekte u pet naselja u Cazinu. Vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite i građani crpe vodu iz poplavljenih objekta te s vrećama s pijeskom pokušavaju zaustaviti prodiranje vode.

Čeka nas još JAČE naoblačenje s izraženijom kišom!

Slično je stanje i u naseljima u Bihaću, navode iz Civilne zaštite Federacije BiH. Nove obilne kiše nanijele su štetu i u općinama Maglaju i Gračanici koje su teško stradale u svibanjskim poplavama. U Maglaju je zbog toga početak školske godine odgođen za kraj rujna.

I na području Novoga Grada u Republici Srpskoj došlo je porasta vodostaja Une, a Civilna zaštita intervenirala je u spašavanju starijih ljudi. U ovoj općini je poplavljeno više stambenih i pomoćnih objekata, a obustavljena je i nastava u školama. Došlo je do izlijevanja vode i na prometnice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook