Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Broj mrtvih u erupciji vulkana Merapi u Indoneziji koja je počela 26. listopada popeo se na 240.


'Prema najnovijim podacima u erupciji Merapija poginulo je 240 osoba. Gotovo 390.000 osoba moralo je napustiti domove i smjestiti se u privremena skloništa', kazao je neimenovani dužnosnik.

Vezani članci Erupcija vulkana na Islandu Prve spektakularne snimke: Nakon 40 tisuća potresa proteklih tjedana eruptirao vulkan na jugozapadu Islanda U Indoneziji se probudio vulkan Dramatične snimke erupcije vulkana, stup pepela visok je 5 kilometara: "Zvučalo je poput udara groma"

>> Vulkan Merapi i dalje aktivan

Prijašnji podaci govorili su o 204 mrtvih i 380.000 evakuiranih.

Vlasti su zabranile stanovnicima povratak u naselja jer je vulkan još aktivan i nepredvidljiv.' Ne možemo predvidjeti sljedeće erupcije, stoga stanovnici moraju ostati u skloništima do novih procjena', kazao je službeni vulkanolog Subandrio.

Spasioci su u subotu otkrili nova tijela na području vulkana smještena blizu velikog grada Yogyakarte, u središnjem dijelu otoka Java, dodao je taj dužnosnik. U petak navečer vulkan je jedan sat izbacivao nove oblake pepela koji su dosezali udaljenost od 10 kilometara od kratera. (Hina)