Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokle više?

NOVA SNIMKA Policajci pribili muškarca na pod, jedan izvadio pištolj i ubio ga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi slučaj ubojstva Afroamerikanca od strane policijskih službenika potresa SAD.

Pojavila se nova snimka ubojstva 37-godišnjeg Altona Sterlinga kojeg su prilikom privođenja ustrijelili policijski službenici. Na snimci se vidi kako su dva policajca na tlu držala 37-godišnjaka koji se opirao te je jedan od njih dvojice izvadio pištolj i ispalio nekoliko bitaca u Sterlinga iz neposredne blizine.

Pročitajte i ovo Otac prisiljavao svoga sina da trči po traci usprkos opetovanim padovima - 3 Preminuo u bolnici UZNEMIRUJUĆI VIDEO Otac optužen za ubojstvo: Tjerao sina (6) da vježba do iznemoglosti jer je predebeo, objavljena mučna snimka Nika Shakarami mučan slučaj Procurili tajni dokumenti - Niku (16) ubili su policajci: Strpali su je u hladnjaču, seksualno zlostavljali i bacili na ulicu

Nakon ispaljenih hitaca, u Sterlingovim posljednjim trenucima, jedan policajac izvadio je nešto iz njegova džepa.

Do cijele situacije je došlo kada su policajci odgovorili na poziv centrale temeljen na dojavi nepoznate osobe koja je tvrdila da joj je muškarac u crvenoj majici koji prodaje CD-e ispred trgovine prijetio vatrenim oružjem. Policajci su potom došli do Sterlinga, naredili mu da legne na pod i nasrnuli na njega.

Ovo je samo još jedan u nizu slučajeva ubojstava Afroamerikanaca od strane policijskih službenika. I ovaj slučaj je, kao i svi prije njega, izazvao prosvjede u zajednicama diljem zemlje.

Zbog diskrecije objavljujemo snimku koja ne prikazuje sam čin ubojstva, ali upozoravamo kako se ipak radi o uznemirujućem sadržaju.

Drugi slučaj u dva dana

Nakon slučaja Altona Sterlinga, društvenim mrežama munjevito se počela širiti i snimka nastala neposreno nakon kobnog ranjavanja 32-godišnjeg Philanda Castilea kojeg je u srijedu navečer, u gradu St.Cloudu u američkoj saveznoj državi Minnesotti također usmrtio policajac.

Snimka je nastala odmah nakon pucnjave, a Castileova djevojka ju je odmah uživo emitirala na svojoj Facebook stranici.

Radi se o slučaju u kojem je policija zaustavila Castilea zbog razbijenog stražnjeg svijetla. On je policajcima rekao kako u automobilu ima oružje, kako mu ga naknadno ne bi pronašli i da situacija ne bi eskalirala. No, situacija je odmah eskalirala kad je Castile posegnuo u džeb da izvadi vozačku. U tom trenutku policajac je u njega ispalio hitce.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene