Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen za ubojstvo

POLICAJAC GA UBIO BEZ RAZLOGA Šokantna snimka zgrozila javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana službenika kaže kako je morao tako reagirati jer se bojao za život, odnosno da će ga vozač 'prilikom pokretanja vozila pregaziti'.

Već mjesecima u SAD-u raste rasna napetost zbog nekoliko ubojstava crnaca koje su počinili policajci, a slučajevi se zbog toga brzinom munje prošire medijima.

Posljednji u nizu osobito je zgrozio javnost, a radi se o ubojstvu 43-godišnjeg Samuela Dubosea u Hamilton Countyiju, Ohio. Policijski službenik Ray Tensing je u manjoj prepirci tijekom redovnog zaustavljanja izvukao svoje vatreno oružje i usmrtio Samuela, a optužen je jer je u nadzornoj snimci vidljivo kako za to nije bilo pravog razloga, piše Business Insider.

Kronološki slijed ubojstva

Najprije je zaustavio 43-godišnjaka i zatražio ga vozačku dozvolu. Službenik ga zatim pita zašto nema registracijsku oznaku naprijed na vozilu i govori da ga je zato i zaustavio. Dubose pokušava službeniku Rayu pokazati da mu je tablica u pretincu, no onda mu Ray ponovi zahtjev da mu pokaže vozačku dozvolu.

Policajac ga pita i za bocu koju je ugledao u automobilu, a kad mu je Samuel pruži na snimci se vidi kako se radi o boci alkoholnog pića, ali koje još nije niti otvorena.

Službenik mu ponavlja zahtjev za vozačkom dozvolom, a Samuel mu govori da je ne može naći. Napominje mu da 'ima vozačku dozvolu', da je ne može naći, ali da može provjeriti preko njegovog imena i prezimena.

Zatim pita policajca zašto ga je zaustavio, a ovaj mu postavlja nekoliko pitanja o tome zašto nema vozačku dozvolu kod sebe, traži ga da odveže sigurnosni pojas, i zatim počne otvarati vrata vozača. Samuel u tom trenu ponovno pali motor i pokušava zadržati vrata zatvorenima.

Policajac Ray se zatim pomakne u lijevo s time da lijevu ruku gura u vozilo, a idući trenuci na snimci malo su nejasni jer se kamera trese, no zna se da je Ray desnom rukom izvukao oružje i upucao vozača u glavu.

Kasnije je policijskom partneru tvrdio kako ga je vozač odvlačio vozilom u pokretu, i da ga je skoro pregazio pa je morao reagirati tako, no snimka koju je tužitelj dao objaviti pokazuje drugu priču.

Obrana službenika kaže kako je morao tako reagirati jer se bojao za život, odnosno da će ga vozač 'prilikom pokretanja vozila pregaziti' pa je reagirao instinktivno. Snimka je objavljena i na YouTubeu, sve se dogodilo 19. ovog mjeseca, a policajac Tensing optužen je za ubojstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene