Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U zračnoj bazi

Nova ruska taktika: Pogledajte kako su zaštitili strateške bombardere

Prelet ruskih bombardera Tu-95
Prelet ruskih bombardera Tu-95 Foto: Afp
Najnovije satelitske snimke pokazuju ruski bombarder Tu-95 prekriven automobilskim gumama u ruskoj zračnoj bazi Engels-2.

Rusi su pokazali domišljatost u borbi protiv ukrajinskih dronova. Najnovije satelitske snimke zabilježile su neobičan prizor u zračnoj bazi Engels-2, koja se nalazi otprilike 700 km od granice s Ukrajinom.

Čini se da je najmanje jedan strateški bombarder Tupoljev Tu-95 prekriven automobilskim gumama kako bi ih zaštitili od napada.

Snimke je na platformi X, bivšem Twitteru objavio ukrajinski bloger Tatarigami_UA.

"Rusi su još jednom pokazali inovativnost. Ovo je satelitska snimka strateškog bombardera Tu-95 prekrivenog automobilskim gumama. Po njihovom mišljenju, to bi trebalo zaštititi strateške bombardere od bespilotnih letjelica", piše Tatarigami_UA.

Iako razlog za pokrivanje krila i dijela gornjeg trupa bombardera nije u potpunosti jasan, pretpostavlja se da je riječ o ruskoj zaštiti od napada dronova, piše vojni portal theavionist.com.

Gume bi trebale apsorbirati napad malih dronova, sprječavajući ih da eksplodiraju pri nakon kontakta sa zrakoplovom. Mogu služiti i za zaštitu spremnika goriva u krilima od šrapnela u slučaju eksplozije drona.

Pročitajte i ovo Anton Tus U 92. godini Preminuo je general Anton Tus

Korištenje automobilskih guma na krilima bombardera izgleda kao improvizirana vrsta obrane protiv dronova, uvedena nakon nedavnog napada ukrajinskih dronova na zračnu bazu Kresty. Ipak, njegova učinkovitost ovisi o nekoliko različitih čimbenika: gume imaju rupe i dronovi bi ipak mogli dosegnuti gornju površinu krila. Dron bi mogao eksplodirati ispod površine krila i uništiti zrakoplov.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene