Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija tužiteljstvo u Bariju pokrenulo je novu istragu pod sumnjom da je platio šutnju Giampaola Tarantinija, koji je dovodio djevojke na njegove zabave, s 850 tisuća eura.


Silvio Berlusconi upisan je u knjigu osoba pod istragom tužiteljstva u Bariju jer je zajedno s Valterom Lavitolom naveo Giampaola Tarantinija na lažne izjave ili na nedavanje izjava tužiteljima u istrazi o prostitutkama koje je poduzetnik iz Barija upućivao u palaču Grazioli i u vilu Certosa.

Vezani članci Rudy Giuliani i Donald Trump (Foto: AFP) Važan korak u borbi za smjenu američkog predsjednika: Trumpov odvjetnik mora predati snimku razgovora s Ukrajincima Donald Trump (Foto: AFP) - 2 Polovina birača podupire otvaranje istrage o opozivu Trumpa

Pokretanje nove istrage protiv Berlusconija potpisao je tužitelj u Bariju Pasquale Drago. Za kazneno djelo podmićivanja radi lažnih svjedočenja Berlusconi bi mogao biti osuđen na kaznu od dvije do šest godina zatvora.

>> Ponovno 'izmaknuo': Sud odbacio optužnicu protiv Berlusconija

Iz osmomjesečnog izbjeglištva u Južnoj Americi, Valter Lavitola, bivši glavni urednik lista Socijalističke stranke Avanti!”, vratio se prije par dana u Napulj gdje je odmah uhićen. Protiv njega se vodi istraga za korupciju, a navodno je od Berlusconija tražio pet milijuna eura za šutnju.

Tužitelji u NapuljuLavitolu su ispitivaliosam sati.Lavitola je proteklih godina dobio 23 milijuna eura iz državne blagajne kao subvenciju za list Avanti!. Financijska policija jučer je zaplijenila 2,5 milijuna eura u Odjelu za izdavalaštvo predsjedništva talijanske vlade, a novac je bio namijenjen glasilu Avanti! za 2010. godinu. (VLM Agencija)