Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korupcijska afera 'Mills'

Ponovno 'izmaknuo': Sud odbacio optužnicu protiv Berlusconija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanski sud u subotu je proglasio optužnicu protiv Silvija Berlusconija u korupcijskoj aferi 'Mills' zastarjelom, čime je okončan sudski postupak koji je trajao skoro pet godina.

Državno odvjetništvo tražilo je da bivši talijanski premijer dobije pet godina zatvora, a obrana oslobađajuću presudu ili proglašenje optužnice zastarjelom. Berlusconi se našao na sudu zbog uloge u aferi u kojoj je optužen da je isplatio 600.000 dolara svom bivšem odvjetniku Davidu Millsu za lažno svjedočenje u nekoliko sudska psotupka koja su se tijekom 90-tih vodila protiv njega u vezi poslovanja njgovih poduzeća.

Mills je 2009. osuđen za korupciju, ali je presudu poništio najviši talijanski sud zbog zastarjelosti slučaja. Nakon trosatnog većanja, sudija Frančeska Vitale vratila se u sudnicu punu novinara i za manje od jednog minuta saopštila da je slučaj zastareo.

Ovaj postupak protiv Berlusconija više je puta prekidan zbog Berlusconijevih obveza kao premijera i tijekom razdoblja njegova imuniteta. Berlusconi, koji je u studenom prošle godine podnio ostavku nakon deset godina na dužnosti premijera, nije bio nazočan na sudu. (Hina)

Pročitajte i ovo Imane Fadil (Foto: AFP) Je li otrovana? Misteriozna smrt marokanske manekenke i stalne gošće Berlusconijevih "bunga bunga" zabava Slika nije dostupna Berlusconi na sudu zbog prijevare

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene