Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na libijskoj obali

Drama u Sredozemlju, utopilo se gotovo 60 migranata: "Najmanje je dvadeset žena i dvoje djece bilo među njima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 57 ljudi utopilo se u ponedjeljak nakon što im se prevrnulo plovilo blizu libijske obale, što je najnovija u nizu tragedija na Sredozemlju, objavila je Međunarodna organizacija za migracije (OIM).

"Najmanje 57 migranata utopilo se danas u brodolomu blizu Khomsa", precizirao je OIM. Grad Khoms nalazi se oko 120 kilometara daleko od Tripolija, na libijskoj obali.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 4 Sporna objava na Facebooku Nova meta Zorana Milanovića: Dnevnik Nove TV provjerio što o njegovim stavovima misle SDP i njegovi partneri Ilustracija Pritvoren uz kaznenu prijavu Stisnuli se! 21-godišnji Srbin u prtljažnik auta nagurao migrante, policija obavila detalje

Po preživjelima koje su na obalu prebacili ribari i obalna straža, "najmanje je dvadeset žena i dvoje djece bilo među onima koji su se utopili", napisala je glasnogovornica OIM-a Safa Msehli na Twitteru koja govori o "još jednoj tragediji.. na toj opasnoj ruti".

OIM ne spominje od kuda su migranti, ali fotografije koje je objavila organizacija a koje prikazuju humanitarne djelatnike kako iscrpljenim ljudima dijele vodu i hranu ukazuju da se radi o ljudima iz subsaharske Afrike.

Broj plovila kojima migranti kreću prema Italiji i drugim dijelovima Europe iz Libije i Tunisa povećao se posljednjih mjeseci kada je došlo ljepše vrijeme.

Stotine tisuća krenulo je na taj opasan put posljednjih godina, mnogi bježeći od sukoba i siromaštva u Africi i na Bliskom istoku. Po podacima OIM-a, ove se godine broj stradalih migranata na moru udvostručio. Gotovo 900 ih je izgubilo život na Sredozemlju 2021.

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene