Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD o francuskoj zabrani

Nošenje vjerske odjeće dio je vjerske slobode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države smatraju da je nošenje vjerske odjeće dio vjerske slobode i slobode izražavanja, istaknuo je State Department komentirajući pitanje o francuskoj zabrani nošenja islamskog vela na javnim mjestima.

Glasnogovornik američkog State Departmenta Mark Toner je rekao da SAD podržavaju pravo izražavanja vlastitih uvjerenja nošenjem vjerske odjeće. Glasnogovornik je naglasio da se Francuska, koja je vrlo bliska saveznica Sjedinjenih Država, dugo zalaže za demokratske vrijednosti.Washington je redovito izražavao neslaganje sa stajalištem francuske vlade po tom pitanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijedlog novog zakona Mogli bi završiti u zatvoru zbog odjeće: "Hoće li se odijelo i kravata smatrati uvredljivim?" Trenirke u školi - 2 Stroga pravila Moda i ugoda u školi: Trenirke u Splitu izazvale svađu, učenici u Rijeci sami mjere promjer rupe na trapericama

>> 'Pale' prve žrtve zabrane nošenja burki u Francuskoj

Na konferenciji o odnosima između SAD-a i muslimanskog svijeta u Washingtonu, glavni tajnik Organizacije islamske konferencija (OIC) Ekmeledin Ishanoglu kritizirao je donošenje francuskog zakona i naglasio da su žene koje nose burku u Europi i zapadnim zemljama u manjini, te da ne razumije zašto je donešen taj zakon. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene