Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Norveški hotel odbio goste s Kube

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški hotel, dio američkog hotelskog lanca Hilton, odbio je primiti skupinu kubanskih turističkih djelatnika koji su službeno boravili u Oslu, prenio je BBC.

Dvanaestčlanom izaslanstvu kubanske turističke industrije pojašnjeno je da je lanac Scandic, kojemu pripada hotel, dio grupe Hilton i zato podliježe gospodarskom embargu Sjedinjenih Država protiv Kube.

Pročitajte i ovo Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 4 službe na terenu Otkriveno što se dogodilo s klorom: Evakuiran splitski hotel, pet osoba je u bolnici Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci

"Žalosno je da se to dogodilo u Norveškoj", rekao je jedan od
članova kubanskih turističkih djelatnika koji su stigli u Norvešku na turistički sajam u Lillestroemu, 40 kilometara od Osla.

Skupina za borbu protiv rasizma u Oslu podnijela je norveškoj policiji prijavu protiv hotela, a Raymond Johansen iz norveškog ministarstva vanjskih poslova ocijenio je hotelsku odluku neprihvatljivom jer Norveška i Kuba imaju diplomatske odnose.

Slična situacija dogodila se lani jednoj kubanskoj skupini u glavnome gradu Meksika.

Sjedinjene Države uvele su prije više desetljeća trgovinski embargo protiv Kube, ubrzo nakon dolaska komunista Fidela Castra na vlast.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene