Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Norveška policija identificirala kradljivca Monchova 'Krika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveška policija je objavila da je "vjerojatno" identificirala jednog od trojice kradljivaca "Krika", remek-djela Edvarda Muncha ukradenog tijekom spektakularne akcije 2004., pronađenog 31. kolovoza ove godine u jako tajanstvenim okolnostima.

"Taj je muškarac umro 3. studenoga, čini se predoziran heroinom, navela je policija Osla u priopćenju u kojem ne otkriva njegov identitet.

Pročitajte i ovo Degas Les Choristes (Foto: AFP) Ukradena 2009. U autobusu pronađena Degasova slika vrijedna 800.000 eura Slika nije dostupna Vrijedan milijun eura Talijanska policija pronašla Chagalla ukradenog prije 11 godina

"Krik" i drugo Munchovo remek-djelo "Madona" ukrala su iz muzeja Munch u Oslu dvojica naoružanih i maskiranih muškaraca koji su pobjegli ukradenim automobilom kojeg je vozila treća osoba.

Dvije slike, čija je zajednička vrijednost procijenjena na oko 100 milijuna dolara, pronađene su u dobrom stanju prije tri mjeseca.

Stian Skjold, kojeg policija sumnjiči da je jedan od dvojice
kradljivaca oslobođen je krivnje 2. svibnja. Petter Tharaldsen, za kojeg se drži daje vozio Audi upotrijebljen za bijeg, osuđen je na osam godina zatvora.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene