Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Norveška policija je objavila da je "vjerojatno" identificirala jednog od trojice kradljivaca "Krika", remek-djela Edvarda Muncha ukradenog tijekom spektakularne akcije 2004., pronađenog 31. kolovoza ove godine u jako tajanstvenim okolnostima.


"Taj je muškarac umro 3. studenoga, čini se predoziran heroinom, navela je policija Osla u priopćenju u kojem ne otkriva njegov identitet.

Vezani članci Erna Solberg Možete li zamisliti ovo u Hrvatskoj? Inače za to ne kažnjavaju građane, ali su premijerku opalili po džepu Cjepivo protiv koronavirusa kompanije AstraZeneca Još jedna europska zemlja produljila obustavu primjene AstraZenece: "Sumnjamo na vezu cjepiva i teških nuspojava"

"Krik" i drugo Munchovo remek-djelo "Madona" ukrala su iz muzeja Munch u Oslu dvojica naoružanih i maskiranih muškaraca koji su pobjegli ukradenim automobilom kojeg je vozila treća osoba.

Dvije slike, čija je zajednička vrijednost procijenjena na oko 100 milijuna dolara, pronađene su u dobrom stanju prije tri mjeseca.

Stian Skjold, kojeg policija sumnjiči da je jedan od dvojice
kradljivaca oslobođen je krivnje 2. svibnja. Petter Tharaldsen, za kojeg se drži daje vozio Audi upotrijebljen za bijeg, osuđen je na osam godina zatvora.