Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Noriega ostaje u američkom zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši panamski predsjednik Manuel Noriega ostaje u zatvoru u Sjedinjenim Državama, iako je jučer trebao biti oslobođen poslije 17 i pol godina provedenih na izdržavanju kazne u saveznom zatvoru u Miamiju, na Floridi, objavio je Federalni ured za zatvore.

U dosjeu zatvorenika Noriege, Federalni ured za zatvore je kao termin njegovog oslobađanja, umjesto dosadašnjeg 9. rujna, unio "nepoznat".

Pročitajte i ovo Potres Panama magnituda 6,3 VIDEO Stižu snimke snažnog potresa koji je pogodio Panamu Barikade na autocesti u Panami (pre)visoke cijene Bijesni prosvjednici barikadama blokirali stratešku autocestu: "Ne mislimo otići!"

73-godišnji Noriega, koji je osuđen 1992. na 40 zatvora zbog posredovanja u organizaciji krijumčarenja tona kolumbijskog kokaina preko Paname u SAD, trebao je biti izručen Francuskoj, gdje je 1999. u odsutnosti osuđen na 10 godina zatvora zbog pranja novca.

Njegovo izručenje zatražila je i Panama, ali je američki sud dao prednost francuskom zahtjevu.

Tijekom američke invazije na Panamu 1989., Noriega je zarobljen i doveden u SAD.

Noriegini branitelji u zadnji su čas uložili žalbu na odluku suda u Miamiju o njegovu izručenju. Žalbu treba razmatrati federalni sud u Georgiji, što bi moglo potrajati tjednima, navodi ABC, a do tada bivši diktator ostaje u zatvoru Miami-Dade.

"Vlada se suglasila da zadrži generala Noriegu ovdje dok ne isteknu svi žalbeni rokovi. To će biti spor i uredan postupak", izjavio je Noriegin odvjetnik Frank Rubino za NBC News.

Posredovanje u krijumčarenju tona kokaina, namještanje izbora i kršenje ljudskih prava bili su 1989. povod američke intervencije protiv Noriege, ranije bliskog suradnika CIA-e i najpouzdanijeg saveznika SAD u Srednjoj Americi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene