Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrožava budućnost

Nobelovci protiv ograničavanja useljenja u Veliku Britaniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britansko ograničavanje useljavanja ugrozit će budućnost zemlje kao središta izvrsnosti za znanstvena istraživanja, tvrdi skupina dobitnika Nobelove nagrade.

Britanija je ograničila broj kvalificiranih radnika koji smiju ući u zemlju. To je privremena mjera uvedena u lipnju prije nego što se odredi trajni limit za migrante izvan EU-a, što se očekuje u travnju 2011.

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Integracija - 6 Priča Provjerenog Rade lošije poslove, ne poznaju jezik, a društvo ih sprda i širi govor mržnje: "Bez toga možemo očekivati rast neprijateljstva"

>>  VIDEO: Imigranti iskakali iz cisterne natovarene puderom

'Ograničenje će naškoditi našoj mogućnosti da unovačimo najsjajnije mlade talente, kao i istaknute znanstvenike, na naša sveučilišta i u industriju', napisala su osmorica dobitnika u pismu The Timesu.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Manchesteru, među kojima su ovotjedni dobitnici Nobelove nagrade za fiziku Andre Geim i Konstantin Novoselov, koji su rođeni u Rusiji, izjavili su da je međunarodna suradnja poduprla 40 posto britanskog znanstvenog stvaralaštva.

'Velika Britanija se ne smije izolirati od sve globaliziranijeg svijeta istraživanja - britanska znanost o tome ovisi', napisali su. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene