Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U krugu obitelji

Njemački ministar vjenčao se s partnerom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle ozakonio je u u Bonnu svoju vezu s dugogodišnjim partnerom, poslovnim čovjekom Michaelom Mronzom, javlja dnevni list Bild.

'Vjenčanje je obavio gradonačelnik Bonna Juergen Nimptsch u krugu najuže obitelji', piše dnevni list, ne navodeći izvore. Jedan glasnogovornik liberalne stranke FDP, koju vodi Westerwelle, tu vijest nije ni potvrdio ni zanijekao, rekavši tek da Mronz i Westerwelle žele da to "ostane privatna stvar". Njemački zakon ne priznaje homoseksualne brakove, ali od 2001. dopušta registriranje takvih veza, čime partneri stječu jednaka prava i obveze kao i vjenčani heteroseksualni parovi u pogledu nasljeđivanja i posvajanja djece.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Europska perspektiva regiji Westerwelle: Hrvatsku dijele 'zadnji metri' od članstva Slika nije dostupna 'Promicati snošljivost' Westerwelle ne želi životnog partnera voditi u homofobne države

Dugogodišnja veza

Guido Westerwelle (48) i Michael Mronz (43) upoznali su se 2003. i od onda su zajedno. Osim što je predsjednik liberalne FDP, Guido Westerwelle je i vicekancelar u vladi Angele Merkel. Westerwelle je obznanio svoje sklonosti 2004. tijekom banketa prigodom 50.-og rođendana bliske prijateljice Angele Merkel. Nakon parlamentarnih izbora u rujnu 2009. postao je prvi otvoreno homoseksualni vicekancelar i ministar vanjskih poslova.

Mronz je nekoliko puta pratio šefa njemačke diplomacije na putovanjima u inozemstvo, ali na vlastiti trošak. Prestao je putovati s partnerom nakon medijske polemike zbog pitanja sukoba interesa, jer ih je oporba optužila da Mronz putovanja koristi za vlastite poslove.(HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene