Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Promicati snošljivost'

Westerwelle ne želi životnog partnera voditi u homofobne države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deklarirani homoseksualac, njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle, rekao je za časopis Bunte od četvrtka kako odbija svog životnog partnera voditi na službena putovanja u države koje zakonski kažnjavaju homoseksualnost.

'Želimo promicati snošljivost u svijetu. Ne želimo nepromišljenim potezima izazvati suprotan učinak', rekao je predsjednik njemačkih liberala (FDP) u intervjuu za Bunte. U sedam država, a to su Iran, Jemen, Mauritanija, Somalija, Nigerija, Sudan i Saudijska Arabija, homoseksualci mogu biti osuđeni na smrtnu kaznu. Westerwelle je rekao da mu ne zadaje poteškoća to što je obznanio svoju homoseksualnu orijentaciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u susjedstvu Sin otkrio ocu da je gej, on poludio, prijetio i njemu i supruzi: ''Ubit ću te, otkinut ću ti glavu!" Ilustracija Polemika u Italiji General sablaznio komentarima o gejevima, ženama, Židovima... Smijenjen je s funkcija, fašisti žele da bude njihov kandidat na izborima

Kada je u siječnju putovao u Tursku i u nekoliko država Perzijskog zaljeva, među kojima je i Saudijska Arabija, Westerwelle nije poveo svog dugogodišnjeg životnog suputnika Michaela Mronza, koji ga je zauzvrat pratio u Japan, Kinu i Latinsku Ameriku.

Upravo u povodu turneje po muslimanskim zemljama aktivisti za ljudska prava pozivali su ga da progovori o progonu homoseksualaca u vahabitskoj monarhiji, gdje je na snazi islamski zakon (šarija) prema kojem se homoseksualnost kažnjava smrću. Odvjetnik po struci, Westerwelle je prvi šef diplomacije u Europi koji je deklarirao svoju homoseksualnost. On i njegov partner nose zlatni prsten na lijevoj ruci iako nisu sklopili civilni brak, što je u Njemačkoj moguće. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene