Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolijevanje ulja na vatru

Njemački časopis najavio objavu fotomontaže s muslimanskim borcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački satirički mjesečnik 'Titanic' odlučio je doliti ulja na vatru u polemici o protuislamskom filmu i karikaturama proroka Muhameda, najavivši u broju od listopada fotomontažu Bettine Wulff koju grli muslimanski borac.

Pošto je američki protuislamski film "Nedužnost muslimana" u posljednjih desetak dana izazvao nasilne prosvjede u brojnim muslimanskim zemljama, francuski satirički tjednik "Charlie Hebdo" objavio je u srijedu karikature proroka Muhameda. Objavljivanje tih karikatura francuski tjednik opravdao je slobodom izražavanja, ali taj su potez kritizirali politički čelnici diljem svijeta ocijenivši ga nepotrebnom provokacijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija pravila odijevanja Nova zabrana u školama razljutila vjernike: Otac prijetio smrću ravnatelju, pozvan na sud Slika nije dostupna Satirični magazin Još jedan napad na medije zbog proroka Muhameda

>> Je li film o Muhamedu umjetnička sloboda ili provokacija?

Na naslovnici "Titanica" za listopad bit će fotomontaža Bettine Wulff, supruge bivšeg njemačkog predsjednika koju grli muslimanski borac s turbanom na glavi i nožem u ruci uz parodijski naslov: "Zapad se buni, Bettina Wulff snima film o Muhamedu". Taj broj časopisa, koji izlazi u 100.000 primjeraka mjesečno, pojavit će se 28. rujna u prodaji.

Glavni urednik Leo Fischer je u razgovoru za online tjednik Der Spiegel rekao da je "Muhamed sada u svim ustima".

Bettina Wulff, očito zadovoljna zbog nazočnosti u medijima, posljednjih je dana dala posla medijima kada je objavila svoju autobiografiju sredinom rujna, u kojoj demantira glasine da je bila eskort djevojka. "Titanic" je podržao "Charlie Hebdo", francuski satirički tjednik koji je ovaj tjedan objavio karikature proroka Muhameda, ali je odlučio da sam neće objaviti te karikature. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene