Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u bolnici

Njemačka: Umrla i treća beba zbog bakterija u infuziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umrla je i treća novorođena beba od pet zaraženih nakon primanja infuzije u Sveučilišnoj bolnici u Mainzu.

Prve dvije bebe umrle su u subotu navečer, a treća u ponedjeljak navečer. Ravnatelj bolnice Norbet Pfeiffer rekao je da je beba bila vrlo mala i ranjiva jer je rođena u 24 tjednu trudnoće.

Pročitajte i ovo Rodilište - 2 Što se događa? Niti jedno dijete nije se prošle godine rodilo u sinjskom rodilištu: Gradonačelnik tvrdi kako se ono sustavno uništava s namjerom Ilustracija Kao u Gibinoj pjesmi "Dvije sestre blizanke rođene u ponoć": Pogledajte gdje su se rodile prve hrvatske bebe u novogodišnjoj noći

'To dijete bilo je među pet preživjelih beba koje su bile u kritičnom stanju,' rekao je Pfeiffer. Za tu bebu se i strahovalo da neće preživjeti. Sumnja se da je razlog smrti u sva tri slučaja s Odjela za novorođenčad onečišćenje infuzije bakterijama, prenosi Deutsche Welle. Državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv nepoznatih osoba zbog ubojstva iz nehaja. Direktor klinike Pfeiffer naglasio je kako infuzija ne mora nužno biti i uzrok smrti prijevremeno rođenih beba.

>> Bebama dali zaraženu infuziju, dvije umrle, pet kritično

Zaraženu infuziju u petak je primilo ukupno 11 beba, a uzrok infekcije se još istražuje. Prostorija u kojoj je infuzija pripremana je zatvorena, a zasada je još nejasno kako je došlo do onečišćenja.  'Jedino mjesto na uređaju na kojem je došlo do izravnog kontakta kliničkih radnika s infuzijom su crijeva tog uređaja, i moguće je da su tako bakterije uopće dospjele u infuziju', rekao je državni odvjetnik iz Mainza Klaus-Peter Mieth.

Državno odvjetništvo bi uskoro trebalo objaviti rezultate mikrobiološke analize, koja bi trebala pokazati jesu li možda bile onečišćene već i pojedine komponente za infuziju koje klinika dobavlja od eksternih proizvođača. 'Tek kad izoliramo bakterije, onda uopće imamo šansu pronaći stvarnog krivca', kazao je državni odvjetnik Mieth.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene