Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nepoznati mikrob

Bebama dali zaraženu infuziju, dvije umrle, pet kritično

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije novorođene bebe umrle su, a još pet ih je u kritičnom stanju nakon što su primile infuziju kontaminiranu zasad nepoznatom bakterijom.

Liječnici Sveučilišne bolnice u Mainzu strahuju za živote još petero novorođenčadi i očajnički pokušavaju pronaći izvor infekcije. Ukupno je čak 11 beba primilo infuziju zaraženu zasad nepoznatim mikrobom. Dvije bebe koje su podlegle infekciji već su bile ozbiljno narušena zdravlja i nalazile su se na odjelu intenzivne njege gdje su trebale primiti transfuziju. Jedna od njih bila je nedonošće rođeno prije dva mjeseca, druga je rođena prije osam mjeseci.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u azerbajdžanu Horor u rodilištu: U požaru smrtno stradale četiri bebe Slika nije dostupna Prerano rođene bebe Uspješna metoda na Rebru: Šanse za potpunim izlječenjem vrlo velike

'Šokirani smo, pokušavamo na sve načine otkriti uzrok infekcije', rekao je ravnatelj bolnice Norbert Pfeiffer, koji je izrazio sućut roditeljima i obiteljima nesretnih beba. Pfeiffer je rekao kako su odmah nakon utvrđivanja infekcije počeli koristiti opremu za intravenozne intervencije drugog proizvođača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene