Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP)

Policija u Frankfurtu na Majni uhitila je u nedjelju navečer jednu osobu za koju se sumnja da je zajedno s četvero prije uhićenih, pripremala teroristički napad u Njemačkoj, javlja Pokrajinski ured za borbu protiv terorizma Baden-Wuerttemberga.


Osumnjičeni je uhićen prilikom ulaska u Njemačku a osim priprema terorističkog napada mu se predbacuje i ilegalno posjedovanje oružja.

Vezani članci Julian Assange (Foto: AFP) Ekvadorski predsjednik otkrio zašto su povukli azil Julianu Assangeu: "Ekvador je izgubio strpljenje s gospodinom" Julian Assange (Foto: AFP) Uhićen Julian Assange: Britanska policija ušla u ekvadorsko veleposlanstvo, vlada mu je povukla azil

Kako je policija javila u nedjelju navečer, još u srijedu je uhićeno četvero osumnjičenih kojima se također predbacuje umiješanost u pripremu terorističkih napada i ilegalno posjedovanje oružja.

Policija je priopćila kako su ovi slučajevi povezani ali je odbila iznijeti detalje o osumnjičenima tj. njihovu nacionalnost i političku pozadinu.

Ovi slučajevi također nisu povezani s nedavnom sumnjom u pripremu napada na zračnu luku u Stuttgartu kada su uhićena dva islamista iz Aachena koji su nakon kraćeg vremena ponovno pušteni na slobodu. (Hina)