Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadač uhićen

Njemačka: Pucao uoči početka Papine mise

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Erfurtu je uhićen muškarac osumnjičen da je jutros pucao iz zračne puške blizu mjesta na kojemu je papa Benedikt XVI. trebao održati misu na otvorenom.

Nitko srećom, nije stradao, priopćila je njemačka policija.

Kako su izvijestili novinari s mjesta događaja, izgred se dogodio dva sata prije početka mise koju je trebao predvoditi Sveti Otac.

Tri hica su ispaljena na udaljenosti od oko jednog kilometra od trga ispred katedrale u Erfurtu gdje se treba održati misa, izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo David Cameron u posjetu Vladimiru Zelenskom Prvi službeni put Prvi službeni put novog britanskog šefa diplomacije, Kijevu poručio: "Nastavit ćemo vam davati vojnu potporu" Slika nije dostupna Isprovocirani susjed Zračnom puškom pucao u prozor učionice



Napadač je uhićen u svome stanu, rekao je glasnogovornik policije Eckhard Deutschmann. Meta je bio pripadnik redarstvenih snaga, dodaje mjesni radio MDR.

Izgred nema 'nikakve veze s Papom', istaknuo je ravnatelj tiskovnog ureda Svete Stolice, otac Federico Lombardi.

'Papa nije bio upozoren i nitko nije ni primijetio hice koje je ispalila poremećena osoba', rekao je Lombardi pozivajući se na informacije njemačke policije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene