Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intenzivna potraga

NJEMAČKA NA NOGAMA ZBOG BOMBAŠA 'Ne znamo gdje je on i što nosi sa sobom. Budite oprezni!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija intenzivno traga za Jaberom Albakrom za kojeg se sumnja da je planirao bombaške napade.

Policija u Njemačkoj nije još uspjela uhvatiti Jaber Albakra, 22-godišnjaka sirijskog podrijetla u čijem je stanu u gradu Chemnitzu u subotu pronašla nekoliko stotina grama eksploziva.

Sumnjaju da je planirao bombaške napade u Njemačkoj, a informacija je došla iz obavještajne zajednice zbog čega je bio pod prismotrom. Ipak, uspio je pobjeći, a policija bi možda u otkrivanju njegova skrovišta mogla pomoći trojica uhićenih koji se povezuju s Albakrom. Svi su oni pak povezani s ekstremnim islamističkim krugovima, kažu u policiji. Albakr je s izbjeglicama u Njemačku navodno stigao prošle godine iz Damaska.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer"

Iako se život u Chemnitzu nakon opsadnog stanja u subotu polako vraća u normalu, mnogo je policajaca i danas u gradiću od oko 250 tisuća stanovnika, gdje 'češljaju' svaki kutak. 

Policija je upozorila građane kako imaju razloga vjerovati da je Jaber Albakr opasan te da im odmah jave ako ga vide.

'Pretpostavljamo da je osoba opasna. Iz obavještajnih krugova dobili smo informacije da bi moglo doći do ozbiljnje prijetnje', izjavio je glasnogovornik kriminalističke policije Tom Bernhardt.

Najviše ih zabrinjava činjenica da ne znaju nosi li eksploziv sa sobom jer bi ga mogao aktivirati bilo gdje. U njegovom stanu pronađen je TATP, omiljeni eksploziv terorista, kojeg još zovu i 'Majka sotone', a smatra se opasnijim od TNT-a, piše Bild.  

'U ovome trenutku ne znamo gdje je on i što nosi sa sobom. Budite oprezni!' upozorila je saska policija građane na Twitteru.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene